Miuteşcu, un preşedinte fake news. Liderul PNL Argeş intoxică opinia publică pentru a câştiga capital electoral

0
410

Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş, nu a inventat dezinformarea sau ştirile false, dar a învăţat să se folosescă de ele cum nu se poate mai bine. Disperat să câştige capital electoral, Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş, intoxică opinia publică cu tot felul de ştiri false.

Ultima propagandă toxică a lui Miuţescu se referă la ultramediatizatul scandal privind “Concedierile de la Teatrul Naţional din Bucureşti condus de către actorul Ion Caramitru” – unde 54 de persoane din corpul tehnic au fost concediate la finalul acestei stagiuni.
Anunțul directorului Ion Caramitru a provocat revoltă în rândul actorilor și al opiniei publice. Caramitru a spus că a fost nevoit să ia această măsură deoarece Ministerul Culturii, de care TNB depinde direct financiar, a redus fondurile.

Iată ce declară președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu:
Sunt alături de oamenii de cultură din București și din țară. Regret că un ministru incompetent a adus lucrurile la acest stadiu și îi reamintesc că, fără cultură, un popor este în derivă (…) Păcat că pentru anumite zone din cultura națională tăierile bugetare au devenit regula, în timp ce alte instituții locale au bani, dar nu-i folosesc eficient.

Ei bine, aşa zisul scandal de la Teatrul Național a fost aruncat în aer de Mihai Călin, de 28 de ani actor pe scena Naționalului.

Din punctul meu de vedere și al conducerii sindicatului actorilor, dl Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național, care acum încearcă să facă ceva, să obțină fonduri, să deblocheze, dumnealui în ultimii ani a folosit foarte mult în interes propriu, personal o mare parte din activitatea teatrului. A condus în mod dictatorial, în mod autocrat, folosind o mare parte din resursele teatrului pentru propriul avantaj financiar. Mare parte din spectacole sunt regizate și jucate de dumnealui (…)
Domnul Caramitru, pe fiecare spectacol regizat sau în care joacă, ia 10% din încasări. Iar în 2018 din 120 de spectacole jucate la Sala Mare, 66 sunt regizate sau/și jucate de domnul Ion Caramitru, în condițiile în care regizează foarte mult, el fiind – a și spus – în materie de regie mai puțin performant. Facem doar comedii, dar e total dezechilibrat, iar spectacolele importante ale teatrului, care au fost finanțate cu vreo 200.000 de euro pe bucată, se joacă foarte puțin – Regele Lear, Romeo și Julieta, Livada de vișini, No Man’s Land (…)
În loc să chemăm lumea la teatru ca să vorbim despre viață și despre moarte și despre lucruri importante, despre dragoste, și despre prietenie, noi vrem doar să râdă lumea?!
Evident, se pare că sursa acestui lucru este tăierea bugetului de la cultură, dar trebui să spunem lucruri care nu sunt spuse în spațiul public de foarte multă lume, pentru că oamenilor le e frică. Noi avem (în teatru) un aparat administrativ supranumeric, pentru că sunt foarte mulți angajați pe pile, pe relații, pe rubedenii sau pe șpagă și multora dintre oameni le e frică să spună despre probleme, pentru că au contracte pe un an și tuturor le e frică de Caramitru ca de cancer să vorbească”, a declarat Mihai Călin la Digi 24.

Managerul Ion Caramitru a câștigat în 2018, conform declarației lui de avere, un salariu net de 7.686 lei lunar. Venitul său este, însă, mult mai mare, fiindcă la salariu se adaugă pensia, niște indemnizații în baza unor legi plus o sumă de 16.190 de lei din colaborările lunare. Una peste alta, maestrul Caramitru a câștigat anul trecut circa 5.200 de euro lunar. La 77 de ani, e superb să fii într-o asemenea formă.

Iată şi un alt articol, publicat de Evenimentul zilei, în care se arată cum Ion Caramitru face ce vrea în TNB ca să-i fie lui bine, mai ales financiar, şi pe care Miuţescu ar fi trebuit să-l citească înainte să se bage singur în seamă şi să arunce minciuni în spaţiul public.

OMERTA DE LA TEATRUL NAȚIONAL. Ion Caramitru, un manager de excepție al propriilor sale buzunare

Recentul scandal pornit de la concedierea a 54 de tehnicieni din Teatrul Național deschide răni mai vechi. De-a lungul timpului, deciziile lui Ion Caramitru au fost contestate de nenumărate ori, dar, aparent, la adăpostul notorietății sale, managerul face ce vrea în TNB ca să-i fie lui bine. Mai ales financiar. Vocile ce s-ar putea ridica împotriva lui sunt foarte simplu reduse la tăcere. Ministerul Culturii ar fi singurul care, prin ancheta propusă de ministrul Breaz ar putea face dreptate în afacerile Naționalului bucureștean.

Citeşte articolul integral pe Evenimentul zilei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here