Peste 10.000 de angajaţi ai fabricii de automobile Dacia şi-au anunţat prezenţa la unul dintre cele mai mari mitinguri de protest, organizat de conducerea sindicatului, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, joi, la ora 13,00.

Nemulţumirile sunt legate de amânarea la nesfârşit a lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti. În cel mai bun caz, secţiuni ale drumului vor fi gata în a doua parte a lui 2018, iar întreaga autostradă în 2020. Angajaţii Dacia au protestat şi în primăvara anului trecut, când au acuzat Guvernul că măsurile pentru sprijinirea industriei auto sunt ineficiente.

Şi conducerea uzinei a luat atitudine împotriva modului de lucru a Guvernului, ameninţând că dacă nu vor remarca acţiuni concrete îm ce priveşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi autostrada spre Sibiu nu va fi gata până în 2020, vor lua în calcul schimbarea de optică în ce priveşte investiţiile din România.

Cu alte cuvinte, ar putea să îşi relocheze uzina în alte ţări unde autorităţile îi sprijină mai mult şi unde vor putea scoate profit mai mare, fără a pierde din cauza lipsei drumurilor pentru expedierea produselor. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI