Miercuri seara, în Dâmbovicioara, într-o zonă cuprinsă în Parcul Naţional Piatra Craiului, a fost descoperit un mistreţ mort.

În contextul epidemiei de pestă porcină africană, care are ca vector principal tocmai porcii mistreţii, autorităţile au luat de urgenţă măsuri de protecţie.

„Am fost anunţaţi aseară şi am trimis inspectorii sanitari să verifice situaţia din teren. L-au găsit într-o zonă mai sus de Peştera Dâmbovicioara. Era deja întuneric când am ajuns, aşa că probele au fost recoltate azi de dimineaţă la prima oră. Le-am trimis la Bucureşti, pentru analize complete, pentru a vedea care este cauza reală a morţii. Animalul a fost găsit cu burta sfâşiată, aşa că nu ne putem pronunţa încă în ce condiţii a murit. Oricum, a fost deja îngropat, ca măsură de protecţie” ne-a declarat Dănuţ Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

Deşi este posibil să fie alarmă falsă, şi animalul să fi murit din alte cauze, autorităţile se pregătesc pentru ce este mai rău.

Comments

comments