Joi, reprezentanții CNADNR alături de alte câteva persoane din Consiliul Județean Argeș au simulat o dezbatere publică pe tema autostrăzii Pitești –Sibiu și a traseului acesteia.

 

Simulacrul acesta vine să ne întărească ideea că în țara asta, în general, și în Argeș, în mod special, orice lucru serios este dus în derizoriu și orice problemă majoră trebuie transpusă într-un câștig al băieților deștepți.

Mai exact domnii din cadrul CNADNR au organizat această dezbatere publică pentru a avea o scuză faţă de alegerea traseului. Traseul acesta nu se alege prin dezbatere publică, ci prin studii specifice, care la ultima verificare costaseră deja statul român câteva milioane bune de euro. Atunci la ce mai dezbatem public această chestiune?!

Pentru ca „€băieții deștepți” din imobiliare și acoliți ai primarilor de pe traseul autostrăzii Pitești – Sibiu să se bucure la tranzacțiile cu statul, în problema iminentă a exproprierilor, de după începerea efectivă a lucrărilor, atunci când se vor arăta nemulțumiți foc de prețul propus de stat pe baremul notarial (corect și legal, de altfel) și să facă ceva averi peste noapte pe câteva fâșii de pământ.

Mișcarea Populară Argeș atrage atenția asupra acestor practici și mai atrage atenția că dezbaterile interminabile și inutile nu fac altceva decât să tergiverseze și să dea praf în ochii oamenilor și constructorilor de automobile de la Dacia, care pierd zeci de milioane de euro din cauza incompetenței, indolenței și dorinței de îmbogățire a unor oameni cu putere de decizie.

Acum, când vorbim la aceasta autostradă trebuia să se lucreze deja. Între timp autoritățile se prefac că muncesc dezbateri publice și întâlniri cu presă și factori decizionali mărunți fără ca lucrările să demareze efectiv.

Comments

comments