Fratele fostului președinte, Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Sentința este definitivă.

Alături de el a fost condamnat şi complicele Marian Căpățână, care a primit o sentinţă de trei ani de închisoare. Instanța a decis, de asemenea, confiscarea sumei de 265.000 de euro.

Fratele lui Traian Băsescu a fost acuzat că ar fi luat mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru soluţii favorabile în instanţă. Concret, el ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentr a-l scăpa de închisoare.

Şi în primă instanță, magistrații îl condamnaseră pe Mircea Băsescu tot la patru ani de închisoare cu executare. La ultimul termen din acest dosar, când au avut loc dezbaterile finale, procurorul DNA a solicitat pedeapsa maximă pentru Mircea Băsescu, mai precis 7 ani de închisoare cu executare, chiar dacă acesta a pledat nevinovat şi a cerut achitarea sa. Curtea de Apel Constanţa trebuia să dea ieri sentința în acest caz, dar a decis să amâne cu o zi decizia.

Mircea Băsescu ar putea scăpa însă de o treime din pedeapsă ceea ce înseamnă că ar putea sta după gratii un doar an și două luni. În condiţiile în care el a efectuat deja o lungă perioadă de detenţie în arest preventiv și arest la domiciliu, restul de pedeaspsă însemnă doar patru luni de închisoare.

În paralel cu dosarul său, pe rolul instaţelor din România se află şi dosarul în care Mircea Băsescu i-a acuzat pe membri ai familiei lui Sandu Anghel de șantaj. Procesul e pe rol şi a fost mutat, la sfârșitul lunii apriile, la Curtea de Apel Bucureşti. Inculpaţii, condamnaţi deja în primă instanţă, sunt cei care au cerut strămutarea, pe motiv că familia fostului preşedinte are mare influenţă la Constanţa, unde avea loc procesul.

Patru membri din clanul Bercea au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru că ar fi încercat să recupereze de la fratele preşedintelui prin ameninţări 300.000 de euro. Banii tot ei i-ar fi dat, pentru ca liderul grupării să scape de pedeapsă într-un dosar penal.

Comments

comments