Ziua Naţională a României a prilejuit organizarea la Paris, de către Ambasada României în Republica Franceză, a unei recepţii pentru corpul diplomatic acreditat la Paris şi a unei întâlniri cu comunitatea românească.

Anul acesta, partenerii evenimentului au fost Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria Oraşului Mioveni.

Consiliul Judeţean Argeş are o trainică legătură cu Franţa, judeţul Argeş fiind înfrăţit din anul 1994 cu Departamentul Savoie, fiind membru fondator al Asociaţiei Internaţionale a Regiunilor Francofone, având o lungă tradiţie administrativ-instituţională, culturală şi economică.

Mioveniul reprezintă locul unde francofonia culturală este dublată de francofonia economică. La Mioveni avem cel mai mare investitor francez în România, Grupul Renault, care produce aproape 4% din PIB-ul României, 20% din exporturile României şi cumulează aproximativ 18.000 de angajaţi. Dacia este o marcă românească de succes a Grupului Renault, dar şi o investiţie profitabilă.
Sunt mândră, ca deputat ales pe zona Mioveni, că împreună cu reprezentanţii Primăriei Mioveni şi ai Consiliului Judeţean am avut ocazia de a participa la organizarea Zilei Naţionale a României în Republica Franceză.

Am încercat ca pe palma de pământ românesc din centrul Parisului – Ambasada României – să aducem informaţii corecte despre Argeş pentru mediul diplomatic, de afaceri şi pentru comunitatea românească din Franţa, să arătăm că în Argeş există exemple de succes care confirmă un mediu administrativ prietenos pentru investitori, că în România avem un Cod Fiscal clar, predictibil şi una dintre cele mai scăzute impozitări ale profitului.

Am încercat să refacem cât mai fidel Argeşul, inima României, cu ajutorul tinerilor din Ansamblul “Plai de Dor” din Mioveni, a meşterului popular Dan Gherasimescu, a unei expoziţii gastronomice, a unei expoziţii a portului popular argeşean şi a materialelor de promovare oferite.

Împreună cu domnul deputat Florin Pâslaru, vicepreşedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională am avut şi o întâlnire bilaterală de lucru pentru urmărirea foii de parcurs a relaţiilor diplomatice parlamentare dintre cele două Grupuri de prietenie.
Vreau să le mulţumesc pentru excelenta organizare domnilor Oleg Ungureanu, însărcinat cu afaceri al României la Ambasada României din Paris, şi Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe şi acum ambasador al României pe lângă UNESCO, doamnei Virginie Guerin, director general pentru probleme sociale, industriale şi relaţii externe în Grupul Renault, precum şi tuturor angajaţilor din Ambasada României la Paris şi colegilor din delegaţia din Argeş, de la Mioveni – exemplu al hărniciei româneşti şi al francofoniei economice.

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeş Colegiul Mioveni, membru permanent al Delegaţiei Parlamentare a României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, membru al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională

Comments

comments

DISTRIBUIȚI