Mioveni va deveni primul oraș din România care adoptă și aprobă un plan complet de măsuri privind colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile de la persoane fizice și agenți economici. ”Ne bazăm pe dumneavoastră și pe sprijinul întregii comunități! Este important să reciclam deșeurile pentru a ne bucura de un mediu înconjurător curat, dar și pentru a conserva resursele naturale. Reciclarea aduce avantaje atât din punct de vedere economic și social, dar și pentru îmbunătățirea calității vieții printr-un mediu înconjurător curat”, precizează primarul orașului Mioveni, Ion georgescu.

Materialele refolosibile reprezintă materiale care prin prelucrare sau recuperare prealabilă sunt reintroduse în circuit economic. Cele mai întalnite deșeuri refolosibile sunt sticla, hârtia, metalele și masele plastice.

În aproape toate țările europene, activitatea de reciclare se bazează pe initiativa populației, fiind sprijinită și de autorități prin diverse reglementări legislative și financiare care stimulează această activitate.

Comments

comments