Ion Mînzină, președintele PSD Argeș, critică guvernele de dreapta, acuzând că și-au bătut joc de Sănătate, au tăiat din buget și au lăsat autoritățile locale să ducă singure lupta împotriva pandemiei.

”O nouă tragedie îndoliază România după incendiul violent izbucnit într-un pavilion al Institutului “Matei Balș”. Șapte persoane și-au pierdut viața, după ce în noiembrie anul trecut alte 12 persoane au murit într-un incendiu similar la Spitalul din Piatra Neamț.
După incendiul din clubul Colectiv, Klaus Iohannis cerea demisii. Acum, doar pentru că la putere este un guvern al său, laudă intervenția acestuia și apoi merge la schi, în dispreț total față de victime, de familiile acestora și de românii care așteaptă măsuri concrete.

Guvernele de dreapta și-au bătut joc de Sănătate! Au tăiat din bugetul Sănătății anul trecut, când și-au asumat prin răspundere bugetul de stat, nu au alocat fonduri pentru spitale, iar autoritățile locale au fost lăsate să ducă singure lupta împotriva pandemiei de Covid-19, deoarece guvernele de dreapta par să nu priceapă fenomenul care a afectat profund mii de cetățeni ai patriei!

Dar ce pretenții să ai de la unii care sunt continuatorii unui Guvern care închidea la un moment dat 67 de spitale în România? Ce pretenții să ai de la unii care alocă bani pentru spitalele private, iar la stat merg după principiul “scapă cine poate”?

Să nu se uite că singurul spital nou, construit de la zero, este cel de la Mioveni, iar acesta a fost ridicat în timpul și cu sprijinul guvernării PSD!

Este revoltător ca românii să continue să ardă de vii în spitale, în condițiile în guvernarea de dreapta a avut toată puterea, toate resursele și a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea ar trebui să fie prioritate extremă. Acesta este rezultatul incompetenței, al nepăsării, al superficialități.

Cine răspunde pentru victime? Câte spitale mai trebuie să ardă ca acest Guvern să facă ceva ca astfel de tragedii să nu se mai repete? Guvernele lui Iohannis conduc România de un an și trei luni. Sunt direct și nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sănătății care puteau fi evitate dacă se luau măsurile necesare! Demisia sau demiterea se impun nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social!”, declară Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.

Comments

comments