Minunea coborârii Luminii Sfinte în Mormântul cel de viaţă dătător al Mântuitorului a avut loc şi în acest an.

După rânduiala tradiţională, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, Preafericitul Părinte Teofil al 3-lea, Patriarhul Ierusalimului, a intrat în Mormântul Mântuitorului Hristos şi, după rostirea unei rugăciuni speciale, Sfânta Lumină s-a coborât. Un delegat a împărţit-o reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe surori, care au dus, apoi, candelele purtând Sfânta Lumină delegaţiilor care au aşteptat la aeroport. Delegaţia Patriarhiei Române care s-a deplasat la Ierusalim pentru primirea şi aducerea în ţară a Luminii Sfintei este condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Mai multe informații despre această minune care, iată, în vreme de pandemie, aduce speranță pentru toți credincioșii ne-a oferit părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Locurile Sfinte, care a luat Sfânta Lumină de la Mormântul Domnului și a oferit-o delegației Patriarhiei Române la aeroport.

„Sfânta Lumină a coborât în Mormântul Domnului. Ceremonia a fost săvârşită de Patriarhul Ierusalimului în cadrul Vecerniei din Sâmbăta Mare. După rânduială, la momentul intonării cântării «Lumină lină» s-a înconjurat Sfântul Mormânt de trei ori, iar Patriarhul, purtând doar stiharul alb, a intrat în Sfântul Mormânt, după desigilarea uşii. Acolo s-a făcut rugăciunea specială, iar în jurul orei locale 13:50, Sfânta Lumină a coborât. Un delegat special a adus Sfânta Lumină la reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe care aşteptau într-un loc special amenajat de autorităţile israeliene. Aceştia au dus candelele cu Sfânta Lumină la aeroport, unde aşteptau delegaţiile, care le-au preluat la uşa avionului, fără a avea voie să coboare din aeronavă”, a declarat, pentru Radio TRINITAS, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Locurile Sfinte.

 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI