Minoră din Argeș, șantajată de un bărbat, după ce i-a trimis poze cu ea goală

Pe 24 februarie, în timpul desfășurării activității de patrulare pe raza Secției de Poliție Rurală Bascov, un agent de poliție, care acționa împreună cu un jandarm, a fost sesizat verbal de către o femeie din localitatea Merișani, cu privire la faptul că o minoră de 15 ani, din aceeași localitate, era amenințată de către un individ cu divulgarea unor fotografii în care minora apărea în ipostaze indecente, urmând să se întâlnească cu cel în cauză pentru a-i da o sumă de bani.

Având în vedere timpul scurt până la momentul stabilit pentru întâlnire, polițistul, care are și calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare, a întocmit documentația premergătoare, după care a depistat în flagrant delict pe cel în cauză, la scurt timp după ce primise suma de bani.

Tânărul, de 19 ani, din Pitești, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, unde polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au continuat administrarea de probatoriu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada decembrie 2020-februarie, persoana vătămată ar fi remis celui în cauză diverse sume de bani, sub aceeași motivare, și ar fi prezentat unui membru al familiei persoanei vătămate imagini cu minora.

”În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj în formă continuată și violarea vieții private, conform art. 207 și 226 din Codul Penal. După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, transmite Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here