Ministrul Vela vrea să reformeze MAI. Poliţiştii, revoltaţi că nu sunt consultaţi!

În Ministerul de Interne mocneşte o revoltă a salariaţilor, care sunt supăraţi foc pe ministrul Marcel Vela, pe care-l acuză că ar fi început marea reorganizare promisă, fără a-i consulta pe cei vizaţi. Vela le-a cerut vineri planul de reorganizare până luni. Sindicatele au primit cu reticenta aceasta propunere in situatia in care doua zile sunt insuficiente pentru a reorganiza o structura de anvergura Politiei Romane.

Europol acuza secretomanie totala in Minister, plus: circulă, „pe surse” un proiect de restructurare/reorganizare al MAI care a fost hotărât în cerc restrâns, fără ca nici măcar structurile asupra cărora se răsfrâng modificările să fie consultate. Cu presupusul plan de reorganizare, ministrul Vela intenționează să se prezinte în CSAT, în data de 15 ianuarie, pentru a obține avizul și a proceda la executarea acestor modificări pe care le-a gândit unilateral, fără nicio consultare prealabilă cu organizațiile sindicale.

Sindicatul EUROPOL acuză că ministrul Vela procedează precum Carmen Dan și că a început operațiunea vineri seara. Mai mult, în acest week-end, în două zile, IGPR a dispus șefilor din subordine să organizeze ședințe de lucru sâmbătă și duminică iar termenul limită a fost duminică, ora 10.

Conform unei circulare trimise de la nivelul IGPR catre structurile din subordine, sefii acestora trebuie sa prezinte proiecte ce ar trebui sa aiba in vedere adaptarea unitatilor la nevoile comunitatii, sa se elimine suprapunerile de competente, sa se simplifice mecanismele de lucru si reducerea birocratiei, sa se eficientizeze munca lucratorilor si nu in ultimul rand structurile sa se adapteze la noile tentinde ale criminalitatii. Totodata este recomandata delimitarea clara la nivel central si teritorial a componentelor de indrumare si executie, ajustarea numarului structurilor, redistribuirea de posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here