Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Ucrainenii și-au dat acceptul pentru inspectarea canalului Chilia! Se așteaptă acordul pentru Bâstroe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că de mâine navele românești pot începe măsurătorile pe canalul Chilia pentru a constata ce fel de dragaj au făcut ucrainenii.
Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine.
Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei.
În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11.
Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe.
În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe” a anunțat Sorin Grideanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here