Ministrul Sănătății: Unele scăderi salariale nu sunt atât de dramatice. Nu este în regulă ca pacienții să vină cu medicamente de acasă

4,777 views

Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, scăderile salariale în cazul unora dintre angajaţii din sistemul sanitar nu sunt “atât de dramatice pe cât s-a văzut”, iar pentru acestea s-au găsit soluţii. De asemenea, ministrul Sănătății susţine şi că nu este în regulă ca la unele spitale să se acorde sporuri maxime personalului, în timp ce pacienţilor li se cere să vină de acasă cu medicamente şi seringi.

“Este vorba de o majorare clară a salariilor din sănătate pentru personalul medical, medici şi asistenţi medicali. În urma aplicării legii salarizări începând cu 1 martie, aproximativ 90% din personal a beneficiat de creşteri substanţiale şi stau dovadă fluturaşii de salariu, statisticile oficiale, precum şi ceea ce se aude şi prin media, cu siguranţă. Există o anumită categorie care nu a beneficiat de creşteri salariale, ale salariului de încadrare până în 2022. Pentru această categorie au existat într-adevăr nişte scăderi, dar nu atât de dramatice pe cât s-a văzut, pentru că eu chiar am evaluat aproape fiecare spital din Bucureşti al cărui personal a fost în stradă la protest. Scăderile nu erau atât de dramatice şi pentru care am găsit soluţii. Până la urmă, dacă ne-am permis să luăm sporuri maxime, ne-am permis un procent al cheltuielilor de personal de peste 80% la unele spitale, atunci mă întreb cum am tratat pacienţii, am avut bani de medicamente, de materiale sanitare? Şi poate acum pot să-mi explic de ce la unele spitale pacienţilor li se cerea să aducă de acasă şi medicamente şi seringi”, a declarat ministrul Pintea.

Comments

comments