Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mărturisit că în România nu s-a terminat încă primul val al epidemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă și roagă românii să respecte măsurile împotriva răspândirii COVID-19. Acesta a mai subliniat de asemenea că nu vom scăpa în curând de acest virus. “Trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu acest virus, cel puţin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experienţă, dar acesta este anul cel mai important şi în virtutea faptului că ne vom obişnui cu acest virus şi în speranţa unui vaccin anul viitor, şi în contextul în care toţi, chiar dacă e ceva nevăzut, am început să ne obişnuim”, a mai spus Tătaru.

Ministrul a declarat și că a început testarea la nivel naţional care va arăta gradul de imunizare a populaţiei la infecţia cu SARS-CoV-2, urmând ca rezultatele să vină în toamnă. “A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie”, a precizat Tătaru, la un post de televiziune.

Potrivit ministrului, testul va arăta cam ce imunizare avem în acest moment şi poate previziona şi “un eventual val doi”.

Comments

comments