Acasă Știri Ministrul Sănătății: Pentru salariile din decembrie din sistemul de sănătate nu sunt...

Ministrul Sănătății: Pentru salariile din decembrie din sistemul de sănătate nu sunt bani în buget! Sanitas protestează

0
49

Ministrul Sănătății: Pentru salariile din decembrie din sistemul de sănătate nu sunt bani în buget! Sanitas protestează. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri, că nu sunt bani în bugetul instituției pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajați, dar că se lucrează la soluții, cea mai la îndemână fiind o rectificare bugetară, transmite Agerpres.

„Pe partea de buget al Ministerului Sănătății, ceea ce finanțăm noi, cheltuieli de personal, avem 74.000 de angajați în sistemul bugetar de sănătate care trebuie să primească salariul (…) pentru luna decembrie, care înseamnă salariul pentru munca desfășurată în noiembrie. Nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite, resurse financiare am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există. Există soluția legală, juridică, prin care acest lucru se rezolvă. Încă nu am depășit o anumită limită care nu poate fi estimată sau în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă, pentru că trebuie să fim preventivi și să nu ajungem într-o asemenea situație”, a spus Cseke Attila, la Digi 24.

El a arătat că în rândul acestor angajați sunt și cei de la Unitățile de Primiri Urgențe, DSP-uri, serviciile de Ambulanță, rezidenții care sunt în sistem, unii fiind angrenați în lupta cu pandemia de COVID-19.

Cseke Attila a menționat că la Ministerul de Finanțe se lucrează la soluții pentru plata acestor salarii. „Se lucrează la acest lucru, pot să confirm, cei din Ministerul de Finanțe ne-au confirmat acest lucru, dacă există o altă soluție juridică decât o rectificare prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătății pe proceduri legale (…) se lucrează la mai multe ipoteze, cea mai ușoară soluție la îndemână e după mom

Federația Sanitas protestează!
Ca răspuns la cele anunțate de ministru, Federația Sanitas din România a publicat un protest pe contul de Facebook.
Domnule Ministru Cseke Attila, domnilor guvernanți și domnilor parlamentari, salariații din sănătate, cu atât mai mult cei din UPU, Ambulanță, DSP-uri etc., storși de vlagă și cu moralul la pământ, vă somează să veniți cu soluții concrete și imediate pentru a le asigura salariile!
Eroi sau nu, ei sunt soldați într-o armată ce nu își permite ca ei să depună armele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

universulargesean.ro