Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat luni că transmiterea noului coronavirus se va accentura în România, în condiţiile în care pacienţii se pot externa la cerere şi nu există legi prin care să fie obligaţi să stea acasă în izolare.

“De ieri până astăzi am avut 550 de persoane care s-au externat. Dintre ei sunt şi asimptomatici”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24 

Ministrul Sănătăţii a afirmat că pacienţii care au cerut externarea sunt din toate spitalele şi au solicitat ieşirea din spital pe propria răspundere.

“Recomandăm corpului medical să facă un examen complet al fiecărui pacient care solicită externarea, să li se explice ce patologii are încă o dată , care este evoluţia lui, ce a trebui să facă, care ar trebui să fie tratamentul”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Tătaru spune că un pacient care se externează la cerere nu mai are nicio obligație legală, poate merge oriunde, nu mai are obligația autoizolării. De asemenea, nu mai pot fi obligați să stea în izolare cetățenii români care se reîntorc în țară din zone de risc.

Comments

comments