Mai mulţi medici rezidenţi au semnalat că au fost anunţaţi, că din 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, îi asigură însă pe medicii rezidenţi că nu li se vor reduce veniturile,
pentru că „există două prevederi legale care permit acordarea burselor pentru rezidenţi. Dar, dacă se va dovedi că toată legislația coroborată nu mai permite alocarea acestor burse, vom face urgent toate demersurile, chiar și o Ordonanță de Urgență, pentru ca veniturile medicilor rezidenți să nu fie afectate”, a precizat ministrul.

Iată şi postarea ministrului Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook:

„Vreau să dau asigurări medicilor rezidenți că nu se vor reduce veniturile pe care le au la momentul de față. Nu este în intenția Guvernului de a le diminua veniturile, ba din contră, vrem să le creștem pentru a-i motiva să rămână în țară.

Încă de săptămâna trecută am luat legătura cu Ministerul Muncii pentru a analiza dacă în cazul rezidenților ar fi anumite probleme legate de burse prin aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Atât specialiștii din Ministerului Muncii, cât și cei din Ministerul Sănătății mi-au dat asigurări că există două prevederi legale care permit acordarea burselor pentru rezidenți. Dar, dacă se va dovedi că toată legislația coroborată nu mai permite alocarea acestor burse, vom face urgent toate demersurile, chiar și o Ordonanță de Urgență, pentru ca veniturile medicilor rezidenți să nu fie afectate”.

Comments

comments