Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, și-a depus mandatul în această dimineață iar premierul Dacian Cioloș i-a acceptat demisia.

Demisia lui Cadariu se prodcuce în plin scandal al dezinfectanților diluaţi în care, acesta declara, în ciuda  dezvăluirilor și a unui control care arată că în 50 de spitale din țară au fost descoperite substanțe de dezinfectare neconforme, că românii se pot simți în siguranță în spitale și că el s-ar opera „fără doar și poate” într-un spital din România.

Criza dezinfectanţilor survine în urma unei alte situaţii gestinate defectuos de fostulministru, cea a bebeluşilor din Argeş  diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic.

Săptămâna trecută, invitat la o emisiune TV, Patriciu Achimaș Cadariu spunea însă că nu demisionează și vorbea despre o „campanie” îndreptată împotriva sa.

Înainte de a fi numit în funcția de ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu a fost managerul Institutului Oncologic din Cluj, funcţie pe care se va întoarce.

Premierul Dacian Cioloș devine și ministru interimar al Sănătății, până la numirea unui nou titular pentru acest portofoliu. Dacian Cioloș poate asigura interimatul timp de 45 de zile.

 

Comments

comments