Ministrul Muncii: Vom verifica toate dosarele medicale ale copiilor din centrele de plasament

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că dosarele medicale ale copiilor care sunt în acest moment în centre de plasament vor fi verificate de Inspecția Socială și Corpul de control al ANPDCA.

„Am vorbit (…) astăzi, în timpul ședinței de Guvern, cu colegul meu Vlad Voiculescu (ministrul Sănătății — n.r.), aștept și din partea sa o reacție și ne vom coordona. (…) Noi avem un mandat limitat de coordonator funcțional al asistenței sociale în acest moment, (…) DGASPC-urile sunt în subordinea autorităților locale. Vom întări inspecția locală și lucrăm la lucrul acesta și în a doua jumătate a anului veți vedea niște măsuri concrete. Standardele activităților, lucrul ăsta (…) încercăm să-l ridicăm pentru a putea avea niște servicii într-adevăr de calitate. Și ceea ce vrem să facem este să verificăm toate dosarele medicale ale copiilor care sunt în acest moment în centre de plasament, inclusiv adăugarea unei teme specifice de control, Inspecție Socială, plus Corpul de control al ANPDCA, care să aibă scop verificarea respectării procedurilor în centre și inclusiv a medicației care a fost oferită”, a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a mai spus că prima misiune a Inspecției Sociale și a Corpului de control al ANPDCA va fi la Brașov, de unde a început investigația jurnalistică în acest caz.

„Ca și măsuri de sprijin, (…) vrem să încurajăm parteneriatul cu ONG-urile și să încurajăm voluntariatul, inclusiv alternative de atragere a psihologilor în sistemul de protecție socială, pentru că nu este normal să aduci la medicație psihiatrică fără să ai o asistență psihologică adecvată mai ales la vârste fragede”, a mai precizat ministrul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here