Ministrul Muncii: Pensionarii care nu au 10 ani vechime devin asistați social

1,252 views

Persoanele care nu au cotizat la fondul de pensii cel puţin 10 ani vor fi scoase din rândul pensionarilor şi vor avea un statut de asistaţi social, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Este vorba de acele persoane care în prezent beneficiază de pensia socială minimă.

”Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru aceștia, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scădea sub 640 de lei”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Cei aflaţi în această categorie vor primi lunar 640 de lei de la 1 iulie, iar suma nu va fi majorată odată cu punctul de pensie, ci numai când statul va considera că este cazul.

Comments

comments