Ministrul Marcel Vela: ”Elicopterele SMURD vor efectua intervenții și noaptea”

565 views

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că elicopterele SMURD vor efectua misiuni atât ziua, cât și noaptea. Patru piloți în rezervă au acceptat să revină în sistem pe posturile de comandant de aeronavă. Astfel, 6 elicoptere vor fi disponibile în România.

„Elicopterele SMURD din Iaşi, Arad, Craiova şi Constanţa să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienţilor sau a celor accidentaţi. În acest moment, putem anunţa cetăţeni că în acest semestru vor opera şi cele 4 elicoptere de pe aeroport către aeroport. Pe lângă cele din Târgu Mureş şi Bucureşti, iată că vom avea 6 aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul României”, mai explică Marcel Vela.

Ministrul anunţă că va propune o iniţiativă legislativă astfel încât toate oraşele si municipiile din România să-şi poată amenaja locuri de aterizare şi decolare autorizate: „Să corespundă tehnic inclusiv pentru decolări şi aterizări de noapte, astfel încât tot ce ţine de sistemul de urgenţă să fie aproape de cetăţean”, mai declară ministrul.

Comments

comments