Ministrul Marcel Vela: ”Elicopterele SMURD vor efectua intervenții și noaptea”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că elicopterele SMURD vor efectua misiuni atât ziua, cât și noaptea. Patru piloți în rezervă au acceptat să revină în sistem pe posturile de comandant de aeronavă. Astfel, 6 elicoptere vor fi disponibile în România.

„Elicopterele SMURD din Iaşi, Arad, Craiova şi Constanţa să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienţilor sau a celor accidentaţi. În acest moment, putem anunţa cetăţeni că în acest semestru vor opera şi cele 4 elicoptere de pe aeroport către aeroport. Pe lângă cele din Târgu Mureş şi Bucureşti, iată că vom avea 6 aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul României”, mai explică Marcel Vela.

Ministrul anunţă că va propune o iniţiativă legislativă astfel încât toate oraşele si municipiile din România să-şi poată amenaja locuri de aterizare şi decolare autorizate: „Să corespundă tehnic inclusiv pentru decolări şi aterizări de noapte, astfel încât tot ce ţine de sistemul de urgenţă să fie aproape de cetăţean”, mai declară ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.