Ministerul Justiţiei, condus de Tudorel Toader, supune dezbaterii un proiect prin care se stabileşte o valoare mai mare pentru hrana acordată deţinuţilor, care va creşte de la 3,76 de lei pe zi, la 5,51 de lei, dar şi prin care li se oferă alimente noi, precum carne de vită sau se măresc raţiile de biscuiţi, brânză, legume, fructe, brânză telemea.

„A fost elaborat proiectul de ordin al ministrului Justiţiei pentru aprobarea valorilor financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate. (…) În vederea elaborării proiectului (…) a fost numită o comisie formată din specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi din unităţile subordonate, aceasta stabilind normele financiare de hrană pentru persoanele condamnate, prin stabilirea unor noi valori financiare a normelor de hrană acordate deţinuţilor. Astfel, de la 3,76 lei/zi/persoană fără TVA, corespunzătoare valorii actuale a normei 17, pentru această normă de hrană noua valoare fiind stabilită la 5,51 lei/zi/persoană, fără TVA”, se arată într-un document publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, conform mediafax.ro.

Impactul financiar asupra bugetului general este, potrivit documentului: anul curent – 11.922.000 lei, iar în următorii patru ani – 14.221.000 de lei.

Comments

comments