Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta azi conținutul dosarului de candidatură al procurorului general

463 views

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader prezintă, astăzi, procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale „celui care ocupă postul de procuror general”. Anunţul în acest sens a fost făcut luni, după ce Augustin Lazăr a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

„€Nu plec de la Ministerul Justiției până nu ofer toate răspunsurile. Nu plec de la minister până nu răspund la toate întrebările” a declarat, în această dimineață, Tudorel Toader. El a precizat că va vorbi despre dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, nu despre mapa sa profesională.

„€Mâine voi prezenta procedura şi graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public şi conţinutul dosarului de candidatură” anunţa, luni, Toader într-o postare pe Facebook.

Argumentul său este că, pentru a observa eventualele neconcordanțe, „preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură”.

„€În mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!” ţine să precizeze ministrul Justiţiei.

Ulterior, postării i s-a adăugat şi un post scriptum prin care ministrul menţiona că nu renunţă la procedura de revocare din funcţie a lui Lazăr.

„€Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general” scrie Toader.

De asemenea, el mai notează că este de observat și abordarea diferită de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare „nu este oportună politic/nu este oportună”, spre deosebire de cererea de revocare „este inadecvată!!!”.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost invocat de către Toader în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

Comments

comments