Ministrul interimar al Sănătăţii, Attila Cseke: „România nu a ajuns încă în vârful valului patru al epidemiei de COVID-19”

0
37

Ministrul interimar al Sănătăţii, Attila Cseke: „România nu a ajuns încă în vârful valului patru al epidemiei de COVID-19”. România a înregistrat marți, 19 octombrie, cel mai grav bilanţ de la începutul epidemiei provocate de coronavirus – aproape 19.000 de cazuri noi descoperite din peste 80.000 de teste.

Au murit aproape 600 de oameni, iar secţiile de terapie intensivă sunt supraaglomerate. Peste 1.800 de bolnavi sunt internaţi, iar în acest context, numeroase spitale se reorganizează, pentru a suplimenta numărul de paturi destinate bolnavilor cu COVID-19.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Attila Cseke, a atras atenţia că presiunea pe sistemul sanitar este uriaşă. El a declarat la postul public de televiziune că România nu a ajuns încă în vârful valului patru al epidemiei.

Cu asemenea grad de vaccinare, noi, chiar dacă, la un moment dat, acest val patru va trece, încă n-am ajuns în vârful valului. Au fost tot felul de discuții și de prognoze. Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou. Există în continuare o creștere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere. Presiunea este uriașă pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite„, a spus ministrul interimar al Sănătăţii, Attila Cseke.

În privința vaccinărilor, aproape 69.000 de persoane s-au imunizat ieri. Aproximativ 37.000 au fost la prima doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here