Ministrul Fondurilor Europene anunță deblocarea măsurilor de finanțare pentru IMM-uri

Ministrul Fondurilor Europene anunță deblocarea măsurilor de finanțare pentru IMM-uri. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Chinea, a anunțat, prin intermediul contului său de Facebook, că au fost deblocate măsurile de finanțare pentru IMM-uri.

”Mă bucur să pot anunța, împreună cu colegul de Guvern, Claudiu Nasui, că am reușit să deblocăm măsurile de finanțare pentru IMM-uri.

A fost problema cea mai stringentă a ultimelor săptămâni, cu interes maxim dinspre antreprenori și jurnaliști, pe care am preluat-o la începutul mandatului și am rezolvat-o cu prioritate.

Soluția pe care am identificat-o asigură resursele necesare de bani pentru întreg bugetul celor trei măsuri. Vineri a avut loc întrevederea cu Comisia Europeană pentru notificarea schemelor de ajutor de stat în forma așteptată de către zecile de mii de antreprenori care au depus aplicații. În săptămâna 22 – 26 ianuarie vom avea acceptul pentru măsuri.

Aceste intervenții, promise la finalul anului trecut de statul român au fost afectate de schimbarea cadrului legislativ în timpul derulării procedurilor, sursele neclare de finanțare, lipsa de dialog între ministere și cu Comisia Europeană. Am depășit aceste probleme prin muncă și dialog.

Pasul următor este ca bugetul să fie adoptat de către parlament, cu noile modificări. În ultimele zile și ritmul de procesare a cererilor de finanțare a crescut considerabil la aproape 845 de dosare/zi. Toate acestea înseamnă că, odată cu noul buget, banii vor intra mult mai rapid în conturile aplicanților admiși”, scrie Cristian Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here