Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu:  “Nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor anul acesta!” Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că din cauza crizei de COVID-19 nu va fi posibilă dublarea alocațiilor pentru copii anul acesta.

Cîțu a explicat că alocaţiile au fost majorate în Parlament fără să aibă sursă de finanţare, astfel că legea este neconstituţională.

„Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (…) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a spus Florin Cîţu la Digi 24.

„Este, evident, un şantaj politic de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga”, spune Adrian Benţa, consultant fiscal. „Din păcate copiii sunt folosiţi într-o luptă politică. Faptul că avem sau nu avem alocată o sumă de bani nu înseamnă că nu pot să am o lege a bugetului de stat neconstituţională. Dimpotrivă, am văzut că asta a fost constituţională, chiar dacă şi-a asumat Guvernul pe ea răspunderea şi a fost construită pe un deficit bugetar de 47 miliarde de lei”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI