Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, consideră că adoptarea de către Parlament a noului Cod Fiscal reprezintă un mesaj de stabilitate și de deschidere pentru investitori.

În opinia ministrului, efectele se vor concretiza în noi locuri de muncă, creștere economică și o creștere a nivelului de trai pentru fiecare român.

“În calitate de ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, am promovat, alături de colegii din ALDE, reducerea TVA, scutirea de la impozitare a profitului reinvestit și reducerea impozitării venitului din dividende, pentru că sunt solicitări care mi-au fost expuse la fiecare întâlnire cu mediul de afaceri. IMM-urile românești au nevoie de o pârghie pentru a-și reveni după coșmarul din perioada 2010-2011, companiile românești au nevoie de recapitalizare pentru a deveni competitive pe piață. Vorbim despre reducerea evaziunii și o mai bună încasare la bugetul de stat”, a menționat ministrul Andrei Gerea.

În același timp, vicepreședintele ALDE susține necesitatea introducerii, de la 1 ianuarie, a reducerii impozitului pe venitul din dividende pentru a sprijini capitalul firmelor românești. “Am fi dorit să avem, pe lângă măsurile liberale deja adoptate, taxa pe construcții speciale eliminată, precum și reducerea TVA la 19% din 2016, care ar fi însemnat un impuls extraordinar mai ales la nivel psihologic.

Demagogia unora care au modificat ceea ce au votat acum câteva săptămâni și pericolul unei instabilități fiscale în viitor ne-au determinat să acceptăm un compromis care reprezintă totuși un pas înainte.

Datorită măsurilor liberale promovate de ALDE, transmitem un mesaj clar investitorilor români și străini: România este o țară stabilă și cu o legislație care sprijină mediul de afaceri.

Am convingerea că România își poate permite, datorită creșterii economice din acest an, să introducă și măsura de reducere a impozitului pe dividende de la 16% la 5 %, începând cu 1 ianuarie 2016. Realitatea economică a arătat că măsurile de relaxare fiscală luate de Guvernul Ponta până acum au produs creșteri ale veniturilor la bugetul de stat. Reducerea impozitului pe dividende este una dintre măsurile care vor revitaliza capitalul autohton”, a mai arătat Andrei Gerea.

Departamentul de comunicare al ALDE Argeș

Comments

comments