Ministrul Energiei: din iulie se ieftinesc gazele pentru consumatorii casnici

Ministrul Energiei: din iulie se ieftinesc gazele pentru consumatorii casnici. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că prețul gazelor va scădea din iulie, când se va liberaliza total piața. Ministrul informează consumatorii că își pot schimba furnizorul în 21 de zile, chiar dacă au semnat contracte noi pe perioadă nedeterminată.

„În momentul de faţă, la 1 iulie, este cel mai propice moment pentru liberalizarea pieţei de gaze naturale, pentru că preţurile gazelor în regiune sunt cele mai mici din istorie. Vorbim de un preţ la bursa de la Viena în cursul lunii iunie de 24-25 de lei pe MWh, faţă de preţul reglementat în România de 68 de lei. Deci este un moment prielnic şi piaţa europeană este liberă, iar noi trebuie să ne aliniem. Eu cred că prin această liberalizare toţi consumatorii români, atât cei casnici, cât şi cei industriali, au de câştigat”, a declarat Popescu, pentru Agerpres.

Ministrul Energiei le-a transmis consumatorilor să consulte site-ul ANRE pentru a decide ce furnizor să aleagă. Virgil Popescu a subliniat și că Guvernul va interveni pe piață, folosindu-se de legea concurenței, în cazul în care marii funizori nu vor ieftini gazul pentru populație după liberalizarea pieței.

România s-a angajat în fața Comisiei Europene să liberalizeze piața gazelor în iulie 2020 și pe cea a energiei electrice, în ianuarie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.