Ministrul Educației: ”Vom ţine şcolile deschise până la pragul de 6 la mie”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile vor fi deschise şi vor exista cursuri faţă în faţă până la pragul de 6 la mie. Şcolile se închid şi cursurile se mută în online în cazul în care în localităţile în care se află se instituie carantină.

”Vom ţine şcolile deschise până la pragul de 6 la mie. După 6 la mie vor exista o serie de condiţii. Peste 6 la mie lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă. La carantină se închide școala. Sunt în lucru următoarele scenarii: prescolarii, crese şi gradinite, sa poate participa fizic la procesul educational, clasale 1 – 6 în online, pentru cei din clasele 6 – 12 vom vedea daca modificam regula şi dam posibilitatea elevilor vaccinati să vina fizic la scoala.

Regula în acest moment este ca la apariția unei îmbolnăviri într-o clasa, toţi intra in online.
Peste 6 la mie, pentru profesorii care nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la 72 de ore. Pentru cei care refuză, va trebui să nu mai oferim avantaj. NU vor fi concediaţi, pana la coborârea sub pragul de 6 la mie să se odihnească puţin”, a spus ministrul Educaţiei.

Purtarea măștii va fi obligatorie

„Prioritatea tuturor este menţinerea şcolilor deschise cât mai mult timp posibil si oferirea cursurilor faţă în faţă. Purtarea măstii în şcoală va fi obligatorie în scoala pentru copiii cu vârste peste 6 ani, nu si în spatii deschise”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here