Ministrul Educației: Unitățile de învățământ nefolosite vor fi cedate autorităților locale

870 views

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că unitățile de învățământ care sunt nefolosite de foarte mulți ani vor fi cedate autorităților locale care le vor putea folosi ca sedii pentru cămine de bătrâni, centre comunitare sau centre de educare permanentă, potrivit news.ro.

“Sunt aproximativ 33.000 de cladiri in tara, institutii, dar nu in toate se fac acte de predare. Noi am facut demersuri catre ISJ-urile din tara sa ne comunice care sunt acele cladiri in care de 10-20 de ani nu se fac activitati educative si in acelasi timp cele care au astazi aviz. Adresa a fost facuta acum doua saptamani, centralizam datele, dar decizia este de a le da in administrarea autoritatilor locale. Unde se justifica se vor da autoritatilor locale pentru camine de batrani, centre comunitare, centre de educare permanenta”, a afirmat ministrul, potrivit sursei citate.

Ministrul a mai precizat că aceste clădiri nefolosite nu fac decât să crească în mod artificial numărul unităților de învățământ fără autorizație de funcționare. “Nu va pot spune câte unități de învățământ nu sunt folosite în prezent, eu va pot spune ca avize de functionare avem circa 18.000. Adica as face o eroare din punctul acesta de vedere, nu vreau sa fac erori, mai pot face greseli, dar in marja de eroare suntem intre 18.000 si 32.000. In maxim trei saptamani vom da raspunsul”, a afirmat Pop.

Comments

comments