Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că universităţile pot introduce criterii prin care să încurajeze vaccinarea. Ministrul Educaţiei a precizat că se ia în calcul ca studenţii care s-au vaccinat împotriva coronavirusului să aibă prioritate la cazarea în cămine.

„Universitățile românești încurajează vaccinarea și necesitatea vaccinării. Vaccinarea trebuie să rămână un act voluntar, dar universitatea are posibilitatea să introducă criterii prin care să încurajeze vaccinarea. Am discutat cu rectorii universitari din România și în cele mai multe dintre ele există posibilitatea de a organiza centre de vaccinare pentru pregătirea următorului an universitar.

În universitățile din România există o capacitate de cazare limitată. Ar putea introduce un criteriu: Să aibă prioritate la vaccinare studenții vaccinați, cu scopul de a asigura o protecție minimă. Atâta vreme cât este un criteriu de prioritizare, nu văd de ce să fie discriminatoriu. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar”, a spus ministrul Educaţiei, potrivit AlephNews. 

Comments

comments