Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a efectuat astăzi o vizită oficială județul Argeș.

Astfel, la prima oră, ministrul Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, împreună cu deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și cu prefectul Emilia Mateescu.

Cu această ocazie, președintele Ion Mînzînă a ridicat problema cofinanțărilor pentru proiectele pe care Consiliul Județean Argeș le are în implementare, atât pe fonduri europene, cât și prin PNDL II.

În perioada 2016 – 2020, Consiliul Județean Argeș a accesat cele mai multe proiecte cu fonduri europene și prin programele guvernamentale din istoria județului. La această oră, Consiliul Judeţean Argeş are în execuţie: 12 contracte cu finanţare europeană; 8 contracte cu finanţare prin PNDL II; 7 proiecte cu finanţare europeană având ca beneficiar DGASPC Argeş.

Ministrul Cseke Attila s-a întâlnit și cu primarii argeșeni cărora le-a prezentat câteva dintre oportunitățile de finanțare a unor proiecte care vor exista în perioada următoare.

Vizita în teren a continuat la Spitalul Orășenesc Mioveni, podul peste râul Argeșel, cartierul Racovița, orașul Mioveni, între DN73 D și DC 85, rețeaua de canalizare menajeră și stația de epurare din comuna Schitu Golești și Piața Centrală din municipiul Câmpulung Muscel.

Astăzi, împreună cu domnul ministru am încercat să identificăm soluțiile pentru a trece peste această perioadă grea. De acum încolo o să ne găsească pe la ușa dânsului, în audiențe, pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în județ, și care nu sunt puține. Acest lucru a fost spus de toți factorii politici care au ridicat probleme strict pentru județul Argeș” – Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Visul meu este că, într-o zi să putem avea o altă viață în comunitate. O viață mai bună în care autoritățile publice din România să ofere servicii publice de calitate. Lucrurile acestea nu pot fi făcute decât printr-o colaborare loială între instituțiile statului, autoritățile publice locale, autoritățile județene, parlamentari și miniștri, lăsând la o parte ambițiile și orgoliile politice și înțelegând că fiecare dintre noi suntem în slujba celor care ne-au ales. Astăzi, pentru județul Argeș este un moment important. Domnul ministru are posibilitatea să cunoască nemijlocit județul și mai ales dorințele noastre de dezvoltare. Fiecare dintre noi, astăzi, indiferent de partidul politic pe care îl reprezentăm, a încercat să dea un singur mesaj – că suntem luptători pentru Argeș și că împreună ne dorim să ducem Argeșul pe primul loc” – deputat Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Comments

comments