Vineri, 14 noiembrie, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va înmâna primele atestate de retete consacrate unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.

La evenimentul care va avea loc la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ora 12.00, au fost invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Educatiei si ai Ministerului Sanatatii.

Reteta consacrata reprezinta produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compozitiei utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrarii în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate românesti (2.04.2014), la care operatorii din sectorul alimentar adera voluntar în vederea înregistrarii.

Pâna în prezent, Ministerul Agriculturii a validat treisprezece produse alimentare din panificatie si din industria carnii, obtinute după reţete consacrate. Alte 8 produse lactate, pentru care a fost depusa documentatia asteapta atestarea.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI