Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu a depus la Camera Deputaţilor un amendament la Codul fiscal prin care TVA se va reduce la 5% pentru cărţi, manuale şcolare, reviste, ziare şi anumite categorii de bilete.

În ceea ce priveşte reducerea TVA-ului pentru bilete, aceasta se referă la cele pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive și cinematografe.

„Având spațiul fiscal necesar, am considerat că este posibilă extinderea măsurii reducerii TVA la 5% și pentru alte categorii de bunuri și servicii culturale, nu doar pentru cărți, așa cum am anunțat inițial. Îmi doresc ca prin reducerea prețurilor nu doar la cărți, ci și la biletele de acces la monumente și muzee să contribui la democratizarea accesului la cultură, prohibit pentru mulți din motive economice. Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale să crească, să asigurăm astfel, în special tinerei generații, o deschidere mai mare către o cultură de calitate”, a declarat ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI