Ministrul care l-a înlocuit pe Valeca la Cercetare, Nicolae Burnete, a demisionat

745 views

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, și-a depus demisia din Guvernul Dăncilă, informează vineri, 31 august, într-un anunţ postatat pe site-ul instituţiei şi trimis pe mail către presă. Burnete menţionează că demisia sa este irevocabilă şi, cel puţin la acest moment, nu va face subiectul unei conferinţe de presă.

„€Ministrul Cercetării și Inovării, prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în această dimineață mi-am depus demisia la Cabinetul premierului. Demisia mea este irevocabilă și cel puțin la acest moment, nu va face subiectul unei conferințe de presă” a transmis Nicolae Burnete.

El a fost propunerea PSD pentru funcția de ministru al Cercetării în Guvernul condus de Viorica Dăncilă după ce Şerban Valeca, senator de Argeş şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, a refuzat postul.

Premierul Viorica Dăncilă tocmai declara, vineri, la Constanţa, că evaluarea miniştrilor o va face în cadrul coaliţiei de guvernare, urmând să discute cu copreşedinţii acesteia. „Bineînţeles că această evaluare se va face în cadrul coaliţiei, suntem un guvern politic şi este normal ca evaluarea să o fac în cadrul coaliţiei şi să discut cu copreşedinţii coaliţiei. (…) Cred că, începând de luna aceasta, începem să facem evaluarea. (…) Dar eu cred că mai important decât evaluarea este faptul că toate măsurile pe care le-am luat sunt măsuri bune” a spus Dăncilă.

Comments

comments