Ministrul Apărării Naționale vrea creșe și grădinițe pentru copiii militarilor români

0
66

Ministrul Apărării Naționale vrea creșe și grădinițe pentru copiii militarilor români. Ministrul Mihai Fifor a prospus premierului Viorica Dăncilă ca Ministerul Apărării Naționale să dezvolte un program la nivel național prin care să fie înființate creșe și grădinițe pentru copiii personalului militar și civil al Armatei României.

”Într-o primă etapă, creșele și grădinițele vor fi înființate în garnizoanele principale din țară, urmând să extindem programul în cât mai multe localități în care există unități militare. Înființarea acestor unități de învățământ preșcolar se va face în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, cu respectarea tuturor standardelor și procedurilor cerute de lege. În cea mai mare parte, cei aproape 80.000 de militari și civili care își servesc țara în rândurile Armatei României sunt tineri care au nevoie pentru copiii lor de soluții cât mai bine adaptate nevoilor și programului de lucru deloc obișnuit. În aceste condiții, în care greul revine familiei rămase acasă, suntem datori să găsim cele mai bune soluții pentru creșterea calității vieții lor.

Ideea programului „Creșe și grădinițe pentru copiii militarilor români” s-a conturat în urma discuțiilor purtate în repetate rânduri cu tinerii noștri militari și care merită o soluție corectă și cât mai rapidă”, precizează ministrul Apărării pe o rețea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here