Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, au efectuat vineri o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi s-au întâlnit cu prefectul Emanuel Soare, la sediul Instituției Prefectului Argeș, unde au susținut și o conferință de presă. Au participat și președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Adrian Miuțescu, deputatul argeșean Dănuț Bica și președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Gheorghe Alecsei. 

Ministrul Agriculturii, președintele ANSVSA și prefectul Argeșului au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din județ, din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș. În plus, ministrul i-a informat pe directorii de deconcentrate despre programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. Astfel, ministrul Adrian Oros a anunțat un amplu program de sprijin, în valoare totală de 200 de milioane de euro, pentru antreprenorii care fac angajări în mediul rural. La rândul său, ministrul Adrian Oros a fost informat despre problemele fermierilor din Argeș, printre care și prezența mistreților pe unele terenuri agricole, care suferă pagube în mod constant din această cauză.

Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului.

Comments

comments