Ministerul Sănătății vrea să oblige cadrele medicale, pompierii și aviatorii din IGSU să prezinte Certificatul Verde. În caz contrar vor fi concediați!

0
39

Ministerul Sănătății vrea să oblige cadrele medicale, pompierii și aviatorii din IGSU să prezinte Certificatul Verde. În caz contrar vor fi concediați! Medicii români care nu prezintă certificatul verde, vor avea contractul suspendat. Dacă nu se răzgândesc, după 30 de zile își vor pierde locul de muncă

Cadrele medicale care se opun prezentării certificatului verde vor avea contractul de muncă suspendat. Este anunțul ministrului Sănătății care avertizează că, dacă în termen de 30 de zile aceștia nu își revizuiesc decizia, ar putea fi dați afară.

”Ieri, Ministerul Sănătății a pus în transparență decizională proiectul de lege privind obligativitatea certificatului digital UE pentru personalul medical, respectiv pentru personalul din IGSU, Inspectoratul General de Aviație și pentru personalul din laboratoarele medicale.

Este o măsura necesară în această perioadă, este o măsură care se aplică pe perioada stării de alertă, un proiect legislativ care va fi introdus în Guvern și cu care Guvernul se va prezenta în Parlament.

În cazul în care nu se prezintă, avem de-a face cu o persoană din sistemul medical care nu este vaccinat, nu a trecut prin boală și nu se testează, va fi suspendat contractul individual de muncă, respectiv după 30 de zile de la suspendare poate avea loc și încetarea contractului de muncă”, a declarat, marți, Cseke Attila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here