Vaccinul conține substanțe toxice?

Nu, niciunul dintre vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice, transmite Ministerul Sănătății.

Componenta principală a vaccinurilor PfizerBioNTech și Moderna este reprezentantă de ARN mesager COVID-19, înglobat în particule lipidice (molecule de grăsime) foarte mici. În cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica.

Pe lângă elementele principale, fiecare dintre cele 3 vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos, altele decât substanța activă și materialul de ambalare.

Conformitatea și calitatea excipienților care se găsesc în cele 3 vaccinuri au fost verificate de către Agenția Europeană a Medicamentului în cursul procesului de autorizare pentru punerea pe piață.

Printre excipienții din compoziția vaccinurilor se numără: sucroza; colesterolul; clorura de sodiu; clorura de potasiu; acid acetic, apa pentru preparate injectabile etc. Majoritatea excipienților utilizați sunt prezenți și în alte produse medicamentoase.
Ar putea fi o imagine cu text care spune „Vaccinul conține substanțe toxice? Nu PASTILA DE INFO RMARE campanie derulată de Observatoru Român Sănătate Misreport, încurajată de Ministerul Sănătății MINISTERUL SANATAȚII”

Comments

comments