Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit, într-o conferință de presă susținută azi dimineață, despre planul de siguranță pentru spitalele din România. Ioana Mihăilă a promis că va avea un proiect în privința îmbunătățirii condițiilor din unitățile medicale, în domeniul riscului seismic și în privința rezistenței la incendiu.

Ea a prezentat situația clădirilor, în care funcționează unități medicale, autorizate la incendiu. Doar 310 de clădiri, în care sunt spitale, au autorizare privind securitatea la incendiu. În timp ce 728 de clădiri în care sunt unități medicale, nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

Am avut o întâlnire cu Universitatea Tehnică de Construcții București, am semnat un parteneriat cu scopul de a realiza o bază de date a situației în care se află spitalele. Am identificat astfel peste 400 de  unități medicale cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică. Evaluarea tehnică face referire, printre altele, la riscul seismic, eficiența energetică și la riscul de incendiu.  Dintre cele aproape 1.400 de clădiri ale unităților sanitare cu paturi, 310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, 52 sunt autorizate parțial, 302 clădiri funcționează fără autorizație la incendiu, dintre acestea 120 au aviz, iar 728 de clădiri nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu. Sunt cifre care ne preocupă în egală măsură pe toți”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în timpul conferinței de presă.

Comments

comments