Ministerul Sănătății propune măsuri de monitorizare a consumului de antibiotice, în vederea reducerii consumului excesiv

Potrivit Ministerului Sănătății, România se află pe locul doi în Uniunea Europeană la consumul de antibiotice, iar folosirea frecventă a acestor substanțe le face, în timp, ineficiente. Pentru a rezolva această problemă, la nivelul ministerului se lucrează la un proiect de ordin de ministru pentru a reglementa această situație.

Ministerul Sănătății propune măsuri de monitorizare a consumului de antibiotice, ca etapă premergătoare introducerii unor noi reguli care să ducă la reducerea utilizării excesive a acestui tip de medicamente și o mai bună folosire a acestora.

Farmaciile trebuie să respecte cu strictețe eliberarea antibioticelor doar în baza rețetei și să raporteze zilnic toate operațiunile efectuate cu aceste medicamente.

În 2019, Organizația Mondială a Sănătății a declarat rezistența la antimicrobiene drept una dintre principalele 10 amenințări la adresa sănătății publice la nivel mondial cu care se confruntă umanitatea, iar anul trecut Comisia Europeană a identificat-o drept una dintre primele trei amenințări prioritare la adresa sănătății în Uniune, cu peste 37.000 de decese anual din cauza infectării cu bacterii rezistente la antibiotice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.