Ministerul Sănătății, focar de infecție cu noul  coronavirus. Patru angajați sunt bolnavi

0
167

Ministerul Sănătății, focar de infecție cu noul  coronavirus. Patru angajați sunt bolnavi. Marți seară a fost confirmată pozitiv o a patra persoană infectată cu coronavirus în Ministerul Sănătății. Este vorba despre o femeie care, însă, nu își desfășura activitatea în același birou cu celelalte trei care au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Respectiva angajată s-a testat pe banii săi, pentru că nu avea simptome și nu făcea parte din lista de contacți direcți ai primei persoane infectate. Aceasta urmează să fie transferată într-o unitate sanitară de boli infecțioase, alături de celelalte trei angajate ale Ministerului Sănătății.

„Persoana infectată este simptomatică și se află în izolare. Va fi internată în această seară într-un spital de boli infecțioase pentru investigații”, au transmis reprezentanții MS.

Marți a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul în care își desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv. Începând de miercuri, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare printre care și interzicerea totală a accesului vizitatorilor.

În următoarea perioadă, instituția va funcționa în condiții speciale. Mai exact, jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă.

Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here