Este eficace vaccinul AstraZeneca și la persoanele peste 55 de ani?
Da, vaccinul AstraZeneca este eficace și pentru persoanele peste 55 de ani, transmite Ministerul Sănătății.
Studiile suplimentare derulate care au inclus persoane cu vârsta peste 55 de ani au demonstrat că vaccinul AstraZeneca oferă siguranță și eficacitate și pentru această grupă de vârstă. De asemenea, experiența practică a țărilor care nu au avut restricții de vârstă (ex. Marea Britanie) arată faptul că vaccinul AstraZeneca se poate administra la adulții peste 18 ani, fără o restricționare superioară a vârstei.
În plus, atât Organizația Mondială a Sănătății, cât și Agenția Europeană a Medicamentului recomandă utilizarea vaccinului pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani. Astfel, România a luat decizia de eliminare a restricțiilor de vârstă pe baza datelor științifice suplimentare care demonstrează că acest vaccin se poate administra în siguranță și oferă protecție și persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Este eficace vaccinul AstraZeneca și la persoanele peste 55 de ani? Da DaO PASTILA DE INF RMARE campanie derulată de Observatoru Român Sănătate Msrport încurajată de Ministerul Sănătății MINISTERUL SĂNĂTĂȚII”
” width=”18″ height=”18″ />
437
298 comentarii
48 distribuiri
Îmi place

Comentează
Distribuie

Comentarii

Comments

comments