Cercetarile invocate in articole sunt realizate pe baza unor studii limitate, realizate in urma cu 30 de ani, intr-o singura zona a lumii. Mai mult, studiile invocate care stau la baza articolului publicat pe un site international si preluat de presa din Romania nu arata ca vaccinurile ar avea efecte negative.

De acum 30 de ani si pana in prezent, exista nenumarate cercetari care nu sustin observatiile publicate de echipa de specialisti care au realizat articolul. Ultima revizuire a studilor din acest domeniu, publicata in anul 2017, releva faptul ca nu este necesara o schimbare a schemei de vaccinare.

“Este regretabil ca astfel de informatii circula in spatiul public, dezinformand populatia. Reafirm cu tarie faptul ca, in calitate de ministru al Sanatatii, voi sustine in continuare si voi continua actiunile care au ca scop informarea parintilor cu privire la vaccinare, astel incat acestia sa ia cea mai buna decizie pentru sanatatea copiilor lor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Programul național de imunizare este în concordanță cu recomandările OMS și conceput pentru o protecție optimă la orice vârstă. Aceste recomandări se bazează pe indicațiile consiliilor consultative independente alcătuite din experți internaționali de renume, inclusiv Grupul consultativ strategic de experți privind imunizarea (SAGE).

Aceste consilii independente revizuiesc periodic toate rezultatele cercetărilor științifice de înaltă calitate privind vaccinurile și vaccinarea și iau în considerare aceste constatări în recomandările lor către OMS.
Cu multiple ocazii, SAGE și alte consilii consultative au efectuat o analiză aprofundată a dovezilor existente privind efectele nespecifice ale vaccinurilor și au ajuns la concluzia că dovezile nu susțin o modificare a programului de imunizare existent.

Experți independenți continuă să monitorizeze în mod regulat și să evalueze critic datele emergente privind vaccinurile și vaccinările iar concluziile lor sunt analizate atent de OMS.

Pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă, este esențial ca toți copiii să fie vaccinați la timp cu fiecare doză necesară în conformitate cu programul național de imunizare.

Vaccinurile salvează milioane de vieți în fiecare an. Asigurarea protecției împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare este o prioritate pentru Guvernul României si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Comments

comments