Ministerul Muncii va acorda anul acesta peste 60.000 de bilete de tratament balnear

Pensionarii, dar și salariații care suferă de diferite afecțiuni medicale, vor putea beneficia și în acest an de bilete de tratament balnear, astfel că în proiectul de hotărâre propus de Ministerul Muncii sunt prevăzute peste 60.400 de bilete de tratament, bilete ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii.

Durata sejurului unui bilet de tratament este, ca și până acum, de 16 zile, iar a unui tratament balnear de 12 zile. Biletele se vor acorda la cerere persoanelor care dovedesc că au nevoie de un astfel de tratament pentru afecțiunile lor medicale, iar distribuirea biletelor se va face de către Casa Națională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Proiectul de hotărâre de guvern a fost pus în dezbatere publică iar după aprobare cei interesați vor depune la sediul Casei Teritoriale de Pensii o cerere în acest sens, urmând ca restul documentelor să fie atașate la momentul eliberării biletului.

În principiu, vor fi necesare talonul de pensie, o declarație pe propria răspundere prin care persoana respectivă afirmă că nu realizează alte venituri din pensie, din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii și biletul de trimitere eliberat fie de medicul de familie, fie de medicul de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.