Ministerul Muncii: Nu taie nimeni banii persoanelor bolnave de cancer sau HIV/SIDA

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a postat un mesaj prin care infirmă informația că pensia de invaliditate nu se mai acordă persoanelor bolnave de cancer sau HIV/SIDA.

”Nu taie nimeni banii persoanelor bolnave de cancer sau HIV/SIDA! Persoanele care primesc pensie de invaliditate și au minimum 15 ani vechime vor rămâne cu aceasta și după intrarea în vigoare a noului pachet de legi. Persoanele care primesc în prezent pensie de invaliditate și nu au minimum 15 ani vechime vor putea opta între pensia calculată pe baza contributivității și indemnizația socială.

Persoanele bolnave de cancer sau HIV/SIDA, care nu au lucrat minimum 15 ani și care nu vor fi deja pensionate la data intrării în vigoare a noului pachet de legi, vor primi indemnizație socială, care va fi mai mare decât actuala pensie minim garantată, pe care o primesc în prezent. Reamintim că persoanele aflate în aceste categorii primesc și prestație pentru handicap, iar persoanele bolnave de HIV/SIDA primesc, în plus, și o normă de hrană”, spun reprezentanții Ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here