Ministerul Mediului propune împușcarea a 1691 de animale sălbatice strict protejate. Asociaţiile de protecţia animalelor protestează

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice ordinul privind cotele de vânat la urs, lup și pisică sălbatică.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor supune dezbaterii publice Proiectul de OM pentru aprobarea derogărilor în cazul speciilor urs, lup și pisică sălbatică.

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 de zile de la data publicării pe site, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcţia Biodiversitate. Persoana de contact este Nicolae Manta, e-mail nicolae.manta@mmediu.ro, telefon 021 4089543.

Asociaţiile de protecţia animalelor protestează însă atât faţă de cotele propuse cât şi faţă de felul în care au fost făcute studiile prin care s-a ajuns la respectivele cifre.

“Ministerul Mediului propune împușcarea a 1691 de animale protejate. Ordinul ministerial aflat în dezbatere publică până vineri, 30 septembrie, propune împușcarea a 1691 de animale sălbatice strict protejate. Pe lângă urși și lupi, este vorba și de împușcarea a 474 de pisici sălbatice, fără să existe înregistrate pagube cauzate de această specie. Anul trecut s-au raportat 26 de incidente cu pagube din partea lupilor, dar Ministerul cere derogări pentru împușcarea a 657 lupi. Adică pentru fiecare incident raportat 25,3 lupi asasinați. Noi nu reducem pagubele, ci le răzbunăm…” a scris pe Facebook Csibi Magor, preşdintele WWF Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here