Ministerul Mediului demarează Programul Rabla pentru becuri. Vouchere de 200 de lei

Ministerul Mediului din România va derula un nou program prin intermediul căruia românii ar putea primi vouchere în valoare de 200 de lei pentru achiziţia unor becuri inteligente destinate să consume mult mai puţin. 

Pentru Antena 3 CNN, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat cum se va derula programul prin care românii pot primi aceste vouchere.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi. Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari. Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a precizat ministrul Mediului.

– domiciliul în România;

– fără datorii la stat;

– vârsta de 18 ani;

– să predea un număr echivalent de becuri uzate.

Voucherele vor putea fi acordate pentru achiziţionarea becurilor LED de maximum 15W.

„Sunt aceleaşi criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Mai mult, programul Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune anul acesta înainte de sărbători. Prin aceste programe, putem reduce consumul de energie electrică în locuinţe. Vor fi gospodării care pot face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor, acolo unde nu sunt foarte multe echipamente electrocasnice instalate”, a mai spus ministrul Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.