Ministerul Mediului a suplimentat fondurile pentru programul Rabla Plus, destinat maşinilor electrice sau hibrid

Ministerul Mediului a suplimentat fondurile pentru programul Rabla Plus, destinat maşinilor electrice sau hibrid. Persoanele fizice pot accesa din nou subvențiile pentru cumpărarea de autovehicule electrice sau mașini hibrid, prin programul Rabla Plus. Fondurile programului au fost epuizate recent, dar Ministerul Mediului (MM) anunță suplimentarea bugetului începând de azi.Ministerul a decis alocarea a încă 15 milioane de lei.

Anul acesta, se acordă sume de până la 20.000 lei sau 45.000 de lei, în funcție de tipul autovehiculului cumpărat. Cererile pentru primirea banilor vor trebui făcute până în 30 septembrie.

Ordinul Ministerului Mediului nr. 660/2017 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019 conține regulile privind ajutoarele pe care le pot primi cei care vor să își cumpere autovehicule electrice sau hibrid.

Conform acestui act normativ, subvențiile sunt de 45.000 de lei (dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare) pentru autovehicule pur electrice și 20.000 de lei (dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare) pentru autovehicule hibrid, cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Banii vor fi acordați sub forma unui ecotichet, pe care solicitanții îl vor folosi pentru a cumpăra autovehiculele la un preț redus cu suma pe care statul o acordă ca subvenție. Fiecare solicitant va putea cumpăra, în 2019, un singur autoturism subvenționat de stat prin programul Rabla plus.

Pentru a putea obține subvențiile, solicitanții trebuie să fie domiciliați în România și să nu aibă obligații de plată la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.