Ministerul Mediului a făcut public raportul Corpului de Control în cazul deşeurilor de la Ştefăneşti

0
190

Verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului și Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, la Ștefănești, județul Argeș București, 11 mai 2018.

În data de 03 mai 2018, din dispoziția doamnei viceprim-ministru Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, o echipă comună de control, formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (GNM) – Comisariatul General și reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, s-a deplasat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, pentru a verifica dacă au fost îndeplinite măsurile dispuse Societății Comerciale CXA ECO PLAST CLEAR SRL cu ocazia controalelor precedente.

Reamintim că societatea a fost amendată cu 200.000 lei de comisarii GNM, în data de 19 februarie 2018, pentru nerespectarea prevederilor/condițiilor din Autorizația de Mediu, respectiv pentru desfășurarea activității de colectare/stocare deșeuri pe o suprafață mai mare decât cea autorizată. Totodată, conform legislației incidente, Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a emis Notificare prealabilă în vederea suspendării Autorizației de Mediu.

Cu ocazia verificărilor din 03 mai 2018, echipa de control a constatat că măsurile dispuse în urma neconformităților constatate au fost îndeplinite de către societatea în cauză și a notificat Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș cu privire la acest aspect. APM Argeș a luat act de realizarea măsurilor, astfel încât dispoziția de suspendare a Autorizației a fost anulată.

în 09 mai 2018, echipa comună de control s-a deplasat din nou la fața locului, pentru a efectua încă o verificare, prilej cu care s-a constatat că activitatea societății se desfășoară în conformitate cu prevederile Autorizației de Mediu.

În contextul verificărilor efectuate, au fost constatate nereguli la societatea GREEN PLAST COLECT SRL, aflată în vecinătate.

La data controlului, acest agent economic desfășura activități de colectare/manipulare/depozitare deșeuri nepericuloase depășind spațiul autorizat din punct de vedere al protecției mediului. Drept urmare, societatea a fost amendată cu 60.000 lei. Precizăm că SC GREEN PLAST COLECT SRL a fost verificată și cu ocazia controalelor precedente, însă nu au fost constatate nereguli la datele respective.

În vederea eliminării riscurilor și a respectării cu strictețe a legislației de mediu, comisarii GNM vor continua monitorizarea în teren a activității tuturor operatorilor din localitatea Ștefănești.

De menționat că, în urma acțiunilor efectuate în această perioadă, reprezentanții Corpului de Control al Ministrului au ridicat documente specifice domeniului de competență, urmând ca acestea să fie analizate și, în funcție de gravitatea faptelor constatate, rezultatele controlului să fie transmise tuturor instituțiilor abilitate pentru adoptarea măsurilor legale ce se vor impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here